KONCERT: Mahatme i Wolfram

25.04.2016., 19:04 | Š.T.

KONCERT: Mahatme i Wolfram

Bend Mahatma iz Hrvatskog zagorja postoji od 2000. godine, a na samom početku izdali su dva izdanja, LP „Motorpeople“ 2001. te EP „format c:“ 2004. godine. Dvije pjesme „Visitor“ i „Let Life“ izlaze na kompilaciji najboljih alternativnih bendova iz Hrvatske koju je 2006. izdao Dallas Records pod nazivom "New Underground: Hard Hitters From Croatia".  Rad na novom albumu  „Love and Music“, njihovom 3. studijskom izdanju započinju 2006. Godine, a on će simbolično 1. svibnja na Praznik rada ugledati svjetlo dana. Originalna postava benda zadržala se sve do danas, a čine ju Dražen Završki – vokal i gitara, Marko Tršinski – bubnjevi, Saša Bunić – gitara i Luka Juranić – bas, a i bend inače u Zaboku uživa veliku popularnost. Kao specijalni gost nastupiti će Krešimir Oremuš na usnoj harmonici. 

Facebook: www.facebook.com/mahatmaband

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=CF-yQtoNYQg

Bandcamp: https://mahatmaband.bandcamp.com/

 

Wolfram je bend iz Novog Sada nastao u travnju 2011. Godine. Osnovali su ga Dušan Prentović (bubnjevi/perkusije), Marko Dorić (gitara/vokal/klavijaure/programer) i Aleksandar Apić (bas/vokal/gitara), a vremenom se u postavu pridružuju Branislav Božanić (gitarist) i Jana Zurovac (vokal). Nakon višegodišnjeg sviranja i mnoštva svirki na velikim i malim pozornicama, glazba benda vremenom je prerasla u beskompromisnu mješavinu melodije, rifa i elektronike. Zbog spoja žanrova kao što su post metal/rock, psychedelic, stoner, sludge, industrial, alternative, electronica, samoinicijativno su iskovali naziv svog pravca - acid metal. Bend je nedavno izdao i trenutno promovira album prvijenac „Music Of The Heathen“ koji je naišao na veliko odobravanje i publike i kritike.

 

Facebok:https://www.facebook.com/WolframMusic/?fref=ts

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=lvn86MXQR1g

 

 

Koncert je ujedno i warm up za 14. izdanjeTabor Film Festival, međunarodnog festivala kratkometražnog filma koji se ove godine održava od 7.7. do 10.7. uz impresivni glazbeni program ( Rundek Cargo Trio, Kries, ABOP, Radio Aktiv, Rolin Humes, Breakdown + TBA). Tim povodom podijelit će se dvije festivalske karte najsretnijim posjetiteljima.

 

 

Link na događaj:

https://www.facebook.com/events/218291518541028/

 

Link na TFF:

https://www.facebook.com/events/1716913098592641/

Datum i vrijeme početka: 07.05.2016., 21:00
Cijena ulaznice: 10 kn